Stormende Mie

Een lekker Aziatisch gerecht dat snel te bereiden is. Hieronder het recept zodat jij het ook thuis kan maken.

Personen: 4
Tijdsduur: 30-40 minuten

Benodigdheden:
– 2 kookpannen
– 1 Wokpan

Ingrediënten (ongeveer):

  • 400 gram Miehoen
  • 200 gram paksoi
  • 200 gram perzik (uit blik)
  • 1 bos lenteui
  • 200 gram erwten (pak diepvries erwten)
  • 400 gram kippedijbeenfilet
  • 2 uien
  • 3 tenenknoflook
  • 5 eetlepels ketjap
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels basterd suiker
  • 2,5 eetlepels sambal (badjak)
  • 200 ml kokosmelk
  1. Zet water op om de diepvries erwten of normale erwten te koken. Zet tevens water op om de miehoen te koken.
  2. Snij de kippedijbeen filet in blokjes en breng deze op smaak met een scheut olijfolie, ketjap, peper en zout
  3. Snij de lenteui, ui knoflook & paksoi
  4. Als het water kookt gooi de erwten in het kokende water. Let gedurende het koken erop of de erwten gaar zijn (gewoon even proeven), ze mogen knapperig zijn. koken duurt meestal niet meer dan 3 minuten.
  5. kijk op de verpakking van de miehoen hoe deze bereid moet worden. Vaak hoeft de mie slechts even in kokend water te weken tot dat de knapperigheid eraf is.
  6. Bak de kippedijbeen filet gaar en snij de perzik in kleine blokjes
  7. Voeg hierna de knoflook en ui toe en bak deze mee tot ze glazig zijn
  8. voeg vervolgens de paksoi en erwten toe en bak deze mee tot de paksoi geslonken is.
  9. Nu gaan we de mix op smaak brengen. Voeg de ketjap, sojasaus, sambal en basterdsuiker toe en mix alle ingrediënten goed door elkaar.
  10. Proef en bepaal of het te pittig, zout of zoet is naar je eigen smaak. Voeg vervolgens wat meer van de andere ingrediënten toe naar eigen ingeving.
  11. Voeg de kokosmelk toe, vaak is het hele blikje niet eens nodig, maar mocht het te pittig zijn dan kun je met meer kokosmelk het wat minder pittig maken.
  12. De miehoen moet nu wel klaar zijn, voeg deze toe aan de mix samen met de perzik en lenteui.
  13. Zet het vuur op laag en mix alles goed door, laat vervolgens het mixel nog even 2 minuten met de deksel erop sudderen.
  14. Klaar is kees! Smullen maar!

Variaties:
– Voor vegetariërs of veganisten vervang je het vlees met cashewnoten/pinda’s of een andere vlees vervanger. Hier kan ook gekozen worden voor tofu.
– Sanderijn Proof = -knoflook -ui -erwten
– als extra groente voeg een pot gerookte paprika toe